Close
INFORMARE DE PRESA
02 April 2020

Compania Nationala Imprimeria Nationala SA (CNIN) a luat toate masurile care se impun pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus in randul angajatilor dupa ce, in data de 01.04.2020, unul dintre angajati ne-a informat ca rezultatul testarii pentru COVID-19 este pozitiv.

Astfel, in urma analizei interne, au fost indentificate persoanele cu care angajatul a intrat in contact direct, acest aspect fiind comunicat catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

La data de 01.04.2020, incepand cu ora 16:30 au fost dezinfectate toate spatiile comune si birourile din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care a utilizat substante biocide autorizate.

Totodata, au fost instiintati toti angajatii cu privire la acest eveniment urmand ca acestia sa fie atent monitorizati astfel incat sa fie prevenita din timp aparitia de noi cazuri de imbolnavire.

De la declansarea pandemiei cu noul coronavirus, compania a luat mai multe masuri menite sa previna si sa limiteze aparitia imbolnavirii in randul angajatilor, dintre care enumeram:

• Accesul in companie se face numai dupa verificarea temperaturii corporale atat a angajatilor cat si a clientilor sau colaboratorilor, respectand distanta de 2 metri fata de alte persoane.

• Au fost realizate marcajele privind respectarea distantei de siguranta (2 metri) la punctele de acces/iesire din companie si in cadrul companiei la birourile si spatiile in care se lucreaza cu publicul.

• Au fost asigurate personalului companiei echipamente de protectie specifice masti, manusi precum si substante dezifectante.

• S-a dispus si reglementat prestarea activitatii in regim de telemunca.

• Activitatea de productie a fost organizata in 2 schimburi. Personalul dintr-un schimb nu mai intra in contact cu personalul din urmatorul schimb. Pentru personalul din productie accesul la intrarea si iesirea din companie se face prin porti diferite pentru limitarea contactului.

• Spatiile de productie sunt dezinfectate la finalizarea fiecaruia dintre cele 2 schimburi, cu exceptia spatiilor comune (usi de acces, scari, culoare etc) unde se face din 2 in 2 ore.

• La finalul fiecarei saptamani se realizeaza dezinfectarea generala a spatiilor din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care utilizeaza substante biocide autorizate.

• Interactiunea cu clientii si colaboratorii se face preponderent in format electronic, numarul clientilor cu prezenta fizica in companie fiind redus la o medie de 10 persoane pe zi.

Pe fondul evolutiei pandemiei cu noul coronavirus, SIGURANTA si PROTECTIA salariatilor companiei sunt obiective prioritare pentru conducerea companiei.